Τοποθεσία

Ενας τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές

Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα, μετά την Κρήτη και προσφέρει υπέροχους ορεινούς δρόμους, απαιτητικά μονοπάτια, μεγάλες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, πολλές ανοργάνωτες παραλίες, αποτελώντας ιδανικό προορισμό για ανθρώπους όλων των ηλικιών. Το νησί της Εύβοιας τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό ως τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Η Εύβοια έχει ένα αναλύωτο φυσικό περιβάλλον ανεπηρέαστο από τον μαζικό τουρισμό. Είναι ένας τόπος που παραμένεις γνήσιος, αυθεντικός και παραδοσιακός.

Ο δρόμος από την Αθήνα και τον Διεθνής Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» γίνεται μέσα από την εθνική οδό και απέχει μόνο μια ώρα. Η πρόσβαση γίνεται από την γέφυρα που συνδέει την ηπειρωτική χώρα με το νησί, ενώ υπάρχουν και πολλές υπηρεσίες ferry boat που είναι προσβάσιμα σε άλλα σημεία.

Τα Στύρα είναι ένα όμορφο χωρίο, μόλις 5 λεπτά από το λιμάνι των Νέων Στύρων και την συχνή υπηρεσία ferry boat από την Αγία Μαρίνα που βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα (μια ώρα με το αυτοκίνητο από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας).

Τα Στύρα είναι επίσης προσβάσιμα μέσω μια διαδρομής δυόμιση ωρών από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέσω των εθνικών οδών.

Τα Στύρα είναι ένα γραφικό, παρθένο χωριό, ιδανικό για ήσυχες, χαλαρωτικές διακοπές. Αυτή η παρθένα γωνιά της Ελλάδας έχει ένα ειδυλλιακό Μεσογειακό τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, αμέτρητες παραλίες, ασυναγώνιστα ηλιοβασιλέματα και είναι ευλογημένη με ένα υπέροχο κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το χωριό χτίστηκε γύρω από την πλατεία, στην οποία κυριαρχεί η επιβλητική εκκλησία, γοητευτικά καφέ, ταβέρνες, ένα φαρμακείο, τοπικά σουπερ μάρκετ, φούρνος, κρεοπωλείο και μανάβικο. Υπάρχει επίσης αστυνομικό τμήμα και ένα μικρό δημαρχείο. Από την πλατεία, ένας λαβύρινθος από πλακόστρωτα δρομάκια οδηγούν σε μια όμορφη πηγή και ένα αρχαίο ελαιοτριβείο. Η παλιά πηγή περιτριγυρίζεται από μεγάλα πλατάνια που δημιουργούν ένα υπέροχο γαλήνιο τοπίο.

Το χωριό ακόμα γιορτάζει πολλά παραδοσιακά φεστιβάλ και έχει υπέροχη θέα προς τα παράλια και πάνω από τον Κόλπο των Στύρων και πάνω από την πεδιάδα προς τα παρακείμενα βουνά και τους λόφους. Ο Όμηρος αναφέρει τα Στύρα στην Ιλιάδα και είναι πιθανόν το πιο καλοδιατηρημένο χωριό στην περιοχή.Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα Δρακόσπιτα, την Ακρόπολη των Στύρων (Κάστρο των Αρμενών), την μεγάλη πηγή και το Λαογραφικό Μουσείο των Καψάλων.

Καλές διακοπές!